Status: Ongoing

Server time: 03.07.2024 15:17

Tender card #1/2022
Šport aréna Malacky

Message detail #245697

Delivery date and time
22.06.2022 17:13:21
From
Šport aréna Malacky s. r. o.,
To
All
Type
Other
Subject
Vysvetľovanie SP č. 43

Otázka č. 1:
Verejný obstarávateľ vo vysvetlení uvádza, že dočasný záber verejných plôch (plôch mimo hranicu navrhovaného vonkajšieho staveniska) bude riešiť až vybraný zhotoviteľ. Pýtame sa, kto bude uhrádzať poplatky za záber verejného priestranstva? Objednávateľ alebo zhotoviteľ?
Ak tieto poplatky majú byť hradené zhotoviteľom, v akom rozsahu , resp. v ktorej položke vo výkaze výmer by sme mali uvažovať s týmito poplatkami?

 Odpoveď:

Poplatky majú byť hradené zhotoviteľov. Verejný obstarávateľ nemôže učiť presnú výšku poplatkov za zhotoviteľa. Je s nimi uvažované vo VV - Vedľajšie rozpočtové náklady, položka č. 4 (investičné náklady neobsiahnuté v cenách - zriadenie staveniska).

Upozorňujeme na znenie

§ 48 Vysvetlenie Verejný obstarávateľ  bezodkladne poskytnú vysvetlenie informácií potrebných na vypracovanie ponuky, návrhu a na preukázanie splnenia podmienok účasti všetkým záujemcom, ktorí sú im známi, najneskôr však šesť dní pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk alebo lehoty na predloženie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti za predpokladu, že o vysvetlenie záujemca požiada dostatočne vopred; ak sa použije zrýchlený postup z dôvodu naliehavej udalosti, je táto lehota štyri dni.

Verejný obstarávateľ opakovane konštatuje, že predmetná otázka nesmeruje k vysvetľovaniu SP alebo inej dokumentácie tak ako to je uvedené  v zákone o verejnom obstarávaní. Otázka je irelevantná a účelová, nakoľko svojim obsahom nemá atribúty vyriešiť nepresnosti uvedené v súťažných podkladoch, ktoré by mohli mať vplyv na   prípravu ponuky. Prosíme záujemcu/uchádzača, aby pred položením otázok si pozorne prečítal znenie SP, PD a VV a  ZoD  + všetky prílohy, nakoľko verejný obstarávateľ už niekoľko krát odpovedal na otázky, ktorých znenie bolo presne  uvedené v zverejnených dokumentoch a odpovediach na otázky a v tomto prípade nemôže rozhodovať o výške poplatkov za uchádzača/zhotoviteľa.