Status: Ongoing

Server time: 03.05.2024 09:34

Tender card #5783/2022
Prevádzka a údržba informačných systémov samosprávy Mesta Levice

Information

ID of tender
22371
Name of content of tender
Prevádzka a údržba informačných systémov samosprávy Mesta Levice
Tender ref. no.
5783/2022
EU journal ref. no.
2022/S 089-242311
Type of tender
Nadlimitná zákazka
Type of public tender
Verejná súťaž podľa § 66 (7)
Type of procurement
Services
Outcome of tender
One-off Contract
Estimated value
453 612,00 EUR
Main CPV
72267100-0 - Maintenance of information technology software
Further CPV
72250000-2 - System and support services
72246000-1 - Systems consultancy services
72611000-6 - Technical computer support services
80511000-9 - Staff training services
Tender split into parts
No
The tender is not divided into parts - justification
3.3 Odôvodnenie nerozdelenia predmetu zákazky v zmysle § 28 ods. 2 zákona:
Verejný obstarávateľ zadefinoval predmet zákazky ako poskytovanie služieb pre prevádzku a údržbu informačných systémov samosprávy Mesta Levice v rokoch 2023 - 2026, a to informačného systému samosprávy (ďalej len CG ISS), jednotného ekonomického systému (ďalej len „CG JEO“), Dokumentačného informačného systému samosprávy (ďalej len „CG DISS“), Geografického informačného systému (ďalej len „CG GISAM“), riešenia pre podporu eGovernmentu (ďalej len „CG eGOV“), spolu s integračným rozhraním v zmysle Dohody o integračnom zámere Mesta Levice a NASES a s tým súvisiacich aktivít s cieľom zabezpečiť plnohodnotné využívanie dodaných produktov v členení tak, ako je uvedené v bode 2.2 týchto SP. Nerozdelenie zákazky na časti odôvodňujeme nasledovne:
- Z preambuly smernice EP a R 2014/24/EÚ o verejnom obstarávaní a o zrušení smernice 2004/18/ES (recitál 78) pritom vyplýva, že ak sa verejný obstarávateľ rozhodne, že by nebolo vhodné rozdeliť zákazku na časti, dôvodom takéhoto rozhodnutia by napríklad mohlo byť, že potreba koordinácie jednotlivých dodávateľov častí zákazky by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia zákazky
- Všetky činnosti, ktoré sú zahrnuté v predmet zákazky spolu navzájom úzko súvisia a sú spolu navzájom prepojené. Tvoria jeden logicky nedeliteľný celok. Z hľadiska včasného a kvalitného poskytovania plnenia predmetu zákazky ako aj z dôvodu zachovania kontinuity poskytovaných služieb, je žiadúce nedeliť predmet zákazky na časti. Systémy postupným vzájomným prepojením a vzájomnou integráciou vytvorili integrovaný informačný systém mesta, ktorý sa následnou integráciou na Ústredný portál verejnej správy stal jediným nástrojom pre všetky zastrešované agendy, ktorých výkon vyplýva z kompetencií Mesta Levice, ako aj nástrojom pre elektronický výkon úradnej moci v zmysle platnej legislatívy.
- Služby UPDATE a UPGRADE priamo odrážajú zmeny na aplikačnom vybavení vyplývajúce zo zapracovania legislatívnych zmien na úrovni štátu ale aj samosprávy do dotknutých agend súčasného aplikačného vybavenia a budú dodávané spolu s dokladmi o zmenách jednotlivých aplikácií. Pre ich aplikáciu do praxe, a v prípade potreby pokiaľ možno čo najrýchlejšie riešenie chýb v metodike, je nevyhnutné, aby ten kto dodal úpravy aplikačného vybavenia aj vysvetlil a v budúcnosti usmernil používateľov ako s aplikačným vybavením pracovať, navrhol a odprezentoval najvhodnejšiu metodiku. Pre tieto činnosti sú v predmete zákazky služby školenia, metodickej podpory a HotLine podpory. Predpokladom kvalitného fungovania aplikačného vybavenia je samozrejme vyhovujúci stav infraštruktúry a v čase zvýšených nárokov na bezpečnosť informačných systémov a v zmysle Bezpečnostnej politiky mesta je nevyhnutné aby prevádzkovateľ informačného systému mal garantované všetky oblasti informačnej bezpečnosti. Tieto služby sú priamo obsiahnuté v časti predmetu Technická podpora a Bezpečnostná politika. Všetky takéto projekty je potrebné samozrejme zastrešiť v zmysle zvolenej metodiky aj projektovým riadením, ktoré koordinuje vzájomnú časovú následnosť jednotlivých aktivít.
- Nakoľko zodpovednosti a úlohy jednotlivých odborníkov (analytikov, programátorov, implementátorov) z jednotlivých oblastí zastrešovaných agend sa vzájomne prelínajú, je možné definovať a požadovať iba spoločný výstup, ktorým je fungujúci Integrovaný informačný systém mesta, nie je možné tieto služby zadávať samostatne niekoľkým samostatným Poskytovateľom. Zároveň je nutné zachovať kontinuitu služieb, keď reálne zapracovanie legislatívnej zmeny vyplývajúcej z prijatia ľubovoľného VZN má za následok proces od návrhu, odsúhlasenia, naprogramovania, implementácie až po školenia , pričom je koordinované s prihliadnutím na bezpečnostný a infraštruktúrny dopad.
- V každom nadväzujúcom kroku tak odpadá o.i. potreba oboznamovať sa s predošlými krokmi, čo je rýchlejšie, hospodárnejšie a zároveň eliminuje riziká nesprávneho alebo neúplného pochopenia vykonaných zmien a z toho vyplývajúca vhodnosť a správnosť nadväzujúcich krokov. Z vyššie uvedeného teda vyplýva, že za účelom efektívneho využívania integrovaného informačného systému je potrebné, aby služby podpory realizoval jeden subjekt v plnom rozsahu tak, aby bola zachovaná jednotnosť metodiky v súlade s vykonanými zmenami na aplikačnom vybavení.
- Zadávanie služieb jednotlivým poskytovateľom výrazne zvyšuje riziko predĺženia času určenia zodpovednosti za prípadné chyby vo fungovaní aplikačného vybavenia, dokonca zakladá možnosť, že vinník nebude nikdy určený a navodený stav bude potrebné riešiť opakovaným zadaním služby. Zadaním služby jednému Poskytovateľovi obstarávateľ dokáže jednoznačne definovať zodpovednosť za prípadné nedostatky fungovania informačného systému a nebude musieť riešiť určovanie miery zodpovednosti za negatívny výsledok v reťazci rôznych Poskytovateľov.
- Realizácia predmetu zákazky jedným dodávateľom je zároveň nákladovo efektívnejšia a pre obstarávateľa menej výhodná z pohľadu riadenia a kontroly plnenia predmetu zákazky, ako aj vo vzťahu k uplatneniu prípadnej zodpovednosti voči zhotoviteľovi.

V danom prípade verejný obstarávateľ po zvážení následkov možného rozdelenia predmetu zákazky na časti, má na základe všetkých vyššie uvedených dôvodov za to, že ak by sa obstarávaný predmet zákazky rozdelil na časti, v rámci ktorých by umožnil uchádzačom predkladať ponuky na samostatné časti predmetu zákazky a v ktorých by napokon mohlo byť viacero rôznych úspešných dodávateľov, tak potreba koordinácie jednotlivých dodávateľov častí zákazky, ktorá by bola pre riadne plnenie celého obstarávaného predmetu zákazky nevyhnutná, by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia obstarávanej zákazky. Služby, ktoré sú predmetom tejto zákazky, spolu časovo, miestne, vecne a funkčne súvisia. Prípadné rozdelenie na časti, alebo vyhlásenie viacerých verejných obstarávaní neznamená rozšírenie potenciálneho relevantného trhu.
Zákazka neobsahuje samostatne oddeliteľné celky, práve naopak, delením zákazky by mohol vzniknúť menší záujem zo strany uchádzačov o jej poskytovanie. Nerozdelenie predmetu zákazky na časti je opodstatnené a odôvodnené a nepredstavuje porušenie princípov verejného obstarávania.
Electronic auction
No
Centralised tender
No
NUTS
SK0232 - Okres Levice
Brief description of tender or procurement

Predmetom zákazky je poskytovanie služieb pre prevádzku a údržbu informačných systémov samosprávy Mesta Levice v rokoch 2023 - 2026, a to informačného systému samosprávy (ďalej len CG ISS), jednotného ekonomického systému (ďalej len „CG JEO“), Dokumentačného informačného systému samosprávy (ďalej len „CG DISS“), Geografického informačného systému (ďalej len „CG GISAM“), riešenia pre podporu eGovernmentu (ďalej len „CG eGOV“), spolu s integračným rozhraním v zmysle Dohody o integračnom zámere Mesta Levice a NASES a s tým súvisiacich aktivít s cieľom zabezpečiť plnohodnotné využívanie dodaných produktov v nasledovnom členení:
• Údržba dodaného licenčného softvéru
• Update - údržba licencií dodaného aplikačného softvéru
• Upgrade – technické zhodnotenie dodaného aplikačného softvéru
• Hot – line podpora
• Riadenie projektu
• Technická podpora
• Metodická podpora
• Školenia/metodické dni
• Bezpečnostná politika

Criterion for evaluation of bid
Lowest price
For evaluation the price is determined

including VAT

Notes

3. Zábezpeka – nevyžaduje sa.

Schedule

Lehota na predkladanie ponúk
06.06.2022 11:00:00
Planned opening of bids
06.06.2022 13:00:00

Promoter

Subject's name
Mesto Levice
Address
Nám. hrdinov 1
Levice
934 32, Slovak republic
Process supervisor
Miloslava Szillerová
miloslava.szillerova@levice.sk
+421 366350285

Documents