Status: Ongoing

Server time: 28.04.2024 07:26

Tender card #02/22/10301
Monitoring zložiek životného prostredia rýchlostnej cesty R1 Banská Bystrica-Slovenská Ľupča, I. etapa

Information

ID of tender
51026
Name of content of tender
Monitoring zložiek životného prostredia rýchlostnej cesty R1 Banská Bystrica-Slovenská Ľupča, I. etapa
Tender ref. no.
02/22/10301
EU journal ref. no.
2023/S 247-783108
Type of tender
Nadlimitná zákazka
Type of public tender
Verejná súťaž podľa § 66 (7)
Type of procurement
Services
Outcome of tender
One-off Contract
Estimated value
896 662,20 EUR
Main CPV
71313450-4 - Environmental monitoring for construction
Tender split into parts
No
The tender is not divided into parts - justification
Verejný obstarávateľ odôvodňuje nerozdelenie zákazky na časti tým, že vzhľadom na úzke prepojenie jednotlivých monitorovaných zložiek životného prostredia nie je možné rozdelenie zákazky na jednotlivé časti.
Komplexnosť monitoringu zabezpečí dostatočný prenos informácií medzi zložkami životného prostredia, jednoduchšiu koordináciu medzi zhotoviteľom, objednávateľom a následne relevantné riešenie návrhu opatrení. Vhodnosť nerozdelenia zákazky je preukázateľná pri vyhodnotení výsledkov monitoringu, pri odovzdávaní ročných správ a záverečnej správy. Súbor monitorovaných zložiek životného prostredia je potrebné vyhodnocovať ako celok, nakoľko je medzi jednotlivými zložkami priamy aj nepriamy súvis.
Podľa §2 zákona č.17/1992 Zb. o životnom prostredí sa pod životným prostredím rozumie všetko, čo vytvára prirodzené podmienky existencie organizmov vrátane človeka a je predpokladom ich ďalšieho vývoja. Jeho zložkami sú neživé a živé zložky, prepojené mnohými najrôznejšími väzbami. Znečisťujúce látky, ktoré sa dostávajú do ovzdušia, vody, pôdy pri realizácii stavebných prác ako aj prípadnými haváriami v ich dôsledku, je dôležité sledovať jednotne, komplexne v čase a priestore. Je žiadúce, aby všetky sledované zložky ŽP boli zastrešené v rámci jednej zákazky, nakoľko jednotlivé zložky životného prostredia na seba navzájom vplývajú v rôznej kombinácii, alebo pomere v závislosti od charakteru projektu, jeho lokalizácie, a v neposlednom rade súvisia aj s klimatickými faktormi prostredia.
Electronic auction
No
Centralised tender
No
NUTS
SK - Slovenská republika
Brief description of tender or procurement

Predmetom zákazky je monitoring zložiek životného prostredia, v zmysle technických podmienok MD SR „Príručka monitoringu vplyvov cestných komunikácií na životné prostredie“ (TP050) a v súlade so stanovenými právnymi predpismi, technickými normami, predpismi, vyhláškami a zákonmi. Medzi monitorované zložky je zahrnuté sledovanie pomerov v oblasti hluku, ovzdušia, povrchových a odpadových, podzemných vôd, pôdy a bioty.
Monitoringom, realizovaným pred výstavbou, bude zachytený nultý, resp. východiskový stav životného prostredia v lokalite budúcej realizácie rýchlostnej cesty. Monitoring počas výstavby rýchlostnej cesty je zameraný na potenciálne rušivé vplyvy z výstavby na okolitú domovú zástavbu, ale aj potenciálny vplyv výstavby na biotu a priľahlé chránené územia. Účelom monitoringu počas prevádzky je zistenie, v akej miere ovplyvnila výstavba rýchlostnej cesty stav životného prostredia v predmetnom území, a či sa tento stav odchyľuje od stavu predikovaného v rámci procesu EIA. V prípade výkyvov v tomto vyhodnotení sa navrhujú opatrenia na zmiernenie neželaného vplyvu.

Criterion for evaluation of bid
Lowest price
For evaluation the price is determined

not including VAT

Schedule

Lehota na predkladanie ponúk
01.02.2024 10:00:00 (Online access to bids)
Planned opening of bids
01.02.2024 11:00:00

Public Promoter

Subject's name
Národná diaľničná spoločnosť, a.s.
Address
Dúbravská cesta 14
Bratislava
841 04, Slovak republic
Process supervisor
Barbora Lajková
barbora.lajkova@ndsas.sk
+421 258311042

Documents