Status: Ongoing

Server time: 28.04.2024 06:55

Tender card #VO-00146
Revitalizácia meštianskeho domu č. 13, Brezno – 1

Information

ID of tender
52490
Name of content of tender
Revitalizácia meštianskeho domu č. 13, Brezno – 1
Tender ref. no.
VO-00146
EU journal ref. no.
155911-2024, Číslo vydania série S úradného vestníka: 53/2024 zo dňa 14.03.2024
Type of tender
Nadlimitná zákazka
Type of public tender
Verejná súťaž podľa § 66 (7)
Type of procurement
Construction
Outcome of tender
One-off Contract
Estimated value
165 440,58 EUR
Main CPV
45212313-3 - Museum construction work
Tender split into parts
No
The tender is not divided into parts - justification
Verejný obstarávateľ má podľa ustanovenia § 28 ods. 2 ZVO povinnosť v prípade, ak nerozdelí zákazku na časti, odôvodnenie uviesť v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania alebo v súťažných podkladoch. V nadväznosti na vyššie uvedenú povinnosť verejný obstarávateľ uvádza nasledovné odôvodnenie nerozdelenia zákazky na časti.

Predmetom zákazky je uskutočnenie stavebných prác v zmysle bodu 2.1 SP a v zmysle časti B. Opis predmetu zákazky SP.

Bližšie informácie týkajúce sa opisu predmetu zákazky sú uvedené v súťažných podkladoch, predovšetkým v časti B. Opis predmetu zákazky v SP a v prílohách SP.

Z vyššie uvedených dôvodov bude verejný obstarávateľ predmetné uskutočnenie stavebných prác riešiť ako jedno odovzdanie diela, aby sa vzhľadom na charakter uskutočnenia stavebných prác, eliminovalo riziko kolízie zhotoviteľov. Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti nie je možné, resp. vhodné predmet zákazky rozdeliť na jednotlivé časti, pretože jeho prípadným rozdelením na akékoľvek časti by došlo k výraznému sťaženiu, až k zmareniu možnosti úspešného zhotovenia diela.

Na základe vyššie uvedeného, verejný obstarávateľ nepovažuje za vhodné deliť predmet tejto zákazky, keďže je potrebné zabezpečiť komplexné a v mnohých ohľadoch vzájomne neoddeliteľné poskytnutie služby (zhotovenie niekoľko stupňovej projektovej dokumentácie) pre Horehronské múzeum, Námestie gen. M. R. Štefánika 47/55, 977 01 Brezno. Okrem iných možných rizík, nerozdelenie predmetu zákazky na časti eliminuje riziko pochybností pri určení zodpovednosti konkrétneho zhotoviteľa/mandatára pri škodovej udalosti.

Vo výkladovom stanovisku ÚVO č. 2/2018 sa uvádza, že (cit.) „pri konkrétnych prípadoch môžu existovať aj dôvody technického charakteru, ktoré neumožňujú alebo sťažujú rozdelenie zákazky na časti. Existujú rôzne dôvody, ktoré môžu brániť rozdeleniu zákazky.“

Verejný obstarávateľ posúdil všetky vyššie uvedené okolnosti, pričom dospel k záveru, že delenie predmetu zákazky nie je účelné, naopak bolo by výrazne kontraproduktívne, a to najmä z dôvodov, že:

- rozdelenie zákazky na časti by pri uskutočnení stavebných prác spôsobovalo časové, personálne, organizačné a právne prekážky, ktoré by sťažovali uskutočniť stavebné práce;

- rozdelením zákazky by sa oslabila pozícia verejného obstarávateľa z hľadiska držania záruky a z hľadiska praktickej možnosti vymáhania zodpovednosti u zhotoviteľov.

Z vyššie uvedených dôvodov verejný obstarávateľ ako osoba podľa § 7 ods. 1 písm. d) zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZVO“), po dôkladnom preskúmaní a následnom zvážení následkov možného rozdelenia predmetu zákazky na časti, má na základe všetkých vyššie uvedených dôvodov za to, že ak by sa obstarávaný predmet zákazky rozdelil na časti, v rámci ktorých by umožnil uchádzačom predkladať ponuky na samostatné časti predmetu zákazky, a v ktorých by napokon mohlo byť viacero rôznych úspešných zhotoviteľov, tak potreba koordinácie zhotoviteľov jednotlivých častí zákazky, ktorá by bola pre riadne plnenie celého obstarávaného predmetu zákazky nevyhnutná, by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia obstarávanej zákazky.
Electronic auction
No
Centralised tender
No
NUTS
SK - Slovenská republika
Brief description of tender or procurement

Predmetom zákazky je uskutočnenie stavebných prác revitalizácie meštianskeho domu v Brezne v zmysle časti B. Opis predmetu zákazky týchto súťažných podkladov a v prílohách týchto súťažných podkladov.

Stavebné práce sú podrobne vymedzené projektovou dokumentáciou vyhotovenou projektantom: Ing. arch. Tomášom Sobotom, autorizovaným architektom SKA, Komenského 11, 974 01 Banská Bystrica, (príloha č. 4 k SP), ako aj v Neocenenom položkovom Rozpočte/Výkaze výmer (príloha č. 3 k SP).

Riešený objekt je národnou kultúrnou pamiatkou a je súčasťou pamiatkovej zóny mesta Brezno situovaný na severovýchodnej strane námestia gen. M. R. Štefánika.

Predmetné verejné obstarávanie zohľadňuje „zelený aspekt“ a teda toto obstarávanie je zelené verejné obstarávanie, ktoré je bližšie špecifikované v Zmluve o dielo, konkrétne v bode č. 25 čl. VII. Podmienky vykonania diela.

Criterion for evaluation of bid
Lowest price
For evaluation the price is determined

including VAT

Notes

Podrobný opis predmetu zákazky je uvedený v časti B. Opis predmetu zákazky v SP a v prílohách SP.

Environmental Tender

Yes

Schedule

Lehota na predkladanie ponúk
16.04.2024 10:00:00 (Online access to bids)
Planned opening of bids
16.04.2024 13:00:00

Promoter

Subject's name
Horehronské múzeum
Address
Námestie gen. M. R. Štefánika 47/55
Brezno
977 01, Slovak republic
Process supervisor
Beáta Fulnečková
beata.fulneckova@bbsk.sk
+421 949014600

Documents