Status: Zakończona

Czas serwera: 17.06.2024 13:21

Karta zamówienia #DNS NL 1/2022-004
Električková trať - Vajnorská radiála; Modernizácia trakčných rozvodov DPB – meniareň Zlaté Piesky _01_2023

Szczegóły wiadomości #424808

Data i czas doręczenia
21.07.2023 11:29:32
Od
Dopravný podnik Bratislava, akciová spoločnosť
Komu
Wszystkim
Typ
Inne
Temat
Odpoveď na žiadosť o vysvetlenie

1. Žiadame verejného Obstarávateľa o doplnenie výkazu výmer pre činnosti , ktoré sú požadované podľa zmluvy o dielo bod. 5.1 nasledovne o náklady na :
a.) rozkopávkové povolenia ,
b.) poplatky za zabratie verejného priestranstva,
c.) dočasné dopravné značenie vyplývajúce z projektu POD.

Odpoveď č. 1

  1. Náklady na rozkopávkové povolenie pôjdu na náklady DPB, a.s. – nie je predmetom tejto zákazky a uchádzač túto položku nenaceňuje
  2. Poplatky za zabratie verejného priestranstva pôjdu na náklady DPB, a.s. – nie je predmetom tejto zákazky a uchádzač túto položku nenaceňuje
  3. Položka DDZ je vo výkaze výmer zahrnutá (riadok 110)



2. Žiadame verejného Obstarávateľa o poskytnutie informácie o dĺžke trvania výstavby Diela .

Odpoveď č. 2

Obstarávateľská organizácia vopred neurčuje dĺžku trvania výstavby / realizácie Diela. Dobu výstavby stanoví každý uchádzač na základe svojich kapacít a  využitia strojného a technologického zariadenia, ktoré bude mať k dispozícii na realizáciu Diela. Obstarávateľská organizácia zároveň predpokladá, že uchádzači pristúpia k realizácii diela zodpovedne a dielo zrealizujú v čo najkratšom možnom čase, maximálne však v lehote do 8 mesiacov od vystavenia objednávky.

3. Žiadame verejného Obstarávateľa o poskytnutie informácie či budú úspešnému uchádzačovi predložené podklady (bod. 3.5, 3.6, 3.32 ZoD ) :
- vytýčenie inžinierskych sietí ,
- súťažná projektová dokumentácia v papierovej a elektronickej forme
Ak nie , žiadame verejného Obstarávateľa o doplnenie položiek do VV.

Odpoveď č. 3

Vytýčenie inžinierskych sietí bude dodané len to, ktoré je v správe DPB, a.s. a je predmetom zákazky. Ostatné siete – ich vytýčenie si zabezpečuje úspešný uchádzač na svoje náklady.

Úspešný uchádzač spracuje projektová dokumentácia v stupni DRS resp. DSRS  - uvedené je predmetom zákazky. Po jej spracovaní úspešným uchádzačom je potrebné predložiť ju na odsúhlasenie správcovi PTZ. Pre účely výberového konania je spracovaný len výkaz – výmer.



4. Žiadame verejného Obstarávateľa o poskytnutie o poskytnutie stavebného povolenia ( podľa bodu 3.6 ZoD) , v ktorom sa nachádzajú dôležité informácie pre spracovanie CP, okrem iného aj vyjadrenia jednotlivých správcov sietí.

Odpoveď č.4

Nakoľko sa predmetná modernizácia nerealizuje na základe stavebného povolenia, ale len ako stavba v zmysle §56 ods. g) stavebného zákona č. 50/1976 Z.z. – teda ide o posilnenie trakčných napájacích káblov v jestvujúcich trasách, obstarávateľská organizácia nedisponuje stavebným povolením, ktoré ale ani nie je pre realizáciu nevyhnutné. Obstarávateľská organizácia vypúšťa bod 3.6 ZoD.Upravenú ZoD zasielame v prílohe.


S pozdravom

PhDr. Kristína Juhászová