Status: Anulowana

Czas serwera: 26.04.2024 22:38

Karta zamówienia #08607/2019/ODDVO
Vypracovanie projektovej dokumentácie a majetkovoprávne usporiadanie pre projekt: Vybudovanie cyklotrasy BB – Vlkanová – Sliač, II. etapa

Informacje

ID zamówienia
5656
Nazwa zamówienia
Vypracovanie projektovej dokumentácie a majetkovoprávne usporiadanie pre projekt: Vybudovanie cyklotrasy BB – Vlkanová – Sliač, II. etapa
Numer zamówienia
08607/2019/ODDVO
Numer ogłoszenia BZP
34857-MSS zo dňa 06.12.2019
Numer ogłoszenia EU
2019/S 235-576130 zo dňa 05.12.2019
Rodzaj procedury
Nadlimitná zákazka
Tryb zamówienia publicznego
Verejná súťaž podľa § 66 (7)
Rodzaj zamówienia
Usługi
Wynik zamówienia publicznego
Zawarcie jednorazowej umowy
Szacunkowa wartość zamówienia
185 000,00 EUR
Główny CPV
71320000-7 - Usługi inżynieryjne w zakresie projektowania
Zamówienie podzielone jest na części
Nie
Zamówienie nie jest podzielone na części - uzasadnienie
Predmetom zákazky je vypracovanie a odovzdanie diela – projektovej dokumentácie a majetkovoprávne usporiadanie pre projekt: Vybudovanie cyklotrasy BB – Vlkanová – Sliač, II. etapa. Bližšie informácie o obsahových a formálnych požiadavkách na vypracovanie dokumentu a činnostiach s vypracovaním dokumentu spojených sú uvedené v SP, predovšetkým v časti B. Opis predmetu zákazky.
Rozdelenie zákazky na časti od obce Vlkanová po obec Sliač nebolo uskutočnené z dôvodu potreby ucelenosti a jednotnosti vzhľadom na stanovenie začiatku a ukončenia úseku projekčných prác.
V prípade rozdelenia zákazky na menšie celky by vyplynuli z projekčných prác nejednoznačnosti vyplývajúce z problémov napojenia jednotlivých čiastkových úsekov a ich vzájomná nadväznosť.
Pri rozdelení zákazky by z toho vyplynula komplikovanosť na koordináciu, časové oneskorenia, dodatočné práce naviac a s tým súvisiace navýšenie finančných zdrojov na projekčné práce.
Z uvedeného vyplýva, že je nevyhnutné v požadovanom rozsahu spracovania dokumentu zachovať kontinuitu tvorby dokumentu jedným dodávateľom, a to z dôvodu zabezpečenia komplexnosti, kvality, hospodárnosti a efektívnosti vypracovania diela, nakoľko výsledkom plnenia predmetu zákazky bude zhotovenie jednej projektovej dokumentácie.
Z preambuly smernice Európskeho parlamentu a Rady EÚ č. 2014/24/EÚ o verejnom obstarávaní a o zrušení smernice 2004/18/ES (recitál 78) pritom vyplýva, že ak sa verejný obstarávateľ rozhodne, že by nebolo vhodné rozdeliť zákazku na časti.
V danom prípade verejný obstarávateľ ako osoba podľa § 7 ods. 1 písm. c) zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZVO“), po dôkladnom preskúmaní a následnom zvážení následkov možného rozdelenia predmetu zákazky na časti, má na základe všetkých vyššie uvedených dôvodov za to, že ak by sa obstarávaný predmet zákazky rozdelil na časti, v rámci ktorých by umožnil uchádzačom predkladať ponuky na samostatné časti predmetu zákazky, a v ktorých by napokon mohlo byť viacero rôznych úspešných dodávateľov, tak potreba koordinácie dodávateľov jednotlivých častí zákazky, ktorá by bola pre riadne plnenie celého obstarávaného predmetu zákazky nevyhnutná, by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia obstarávanej zákazky.
Verejný obstarávateľ pristúpil k nerozdeleniu predmetu zákazky na časti, ktoré odôvodňuje v súlade s § 28 ods. 2 ZVO v zmysle vyššie uvedeného.
Aukcja elektroniczna
Nie
Centralizowane wprowadzanie
Nie
NUTS
SK - Slovenská republika
Specyfikacja warunków zamówienia

Predmetom verejného obstarávania je vypracovanie vyhľadávacej štúdie, vypracovanie projektovej dokumentácie na vydanie územného rozhodnutia v podrobnosti dokumentácie pre stavebné povolenie (DUR s DSP) vrátane inžinierskej činnosti s majetkovoprávnym usporiadaním (IČ s MPU). Účelom stavby bude podporiť rozvoj cyklistickej dopravy a dochádzky do práce na bicykli v dotknutých okresoch, a zároveň cyklistická komunikácia prispeje k zvýšeniu plynulosti a bezpečnosti dopravy na území Banskobystrického kraja.
Cyklistická komunikácia bude začínať pri reštaurácií „Fort Geronimo“, kde sa bude napájať na plánovanú cyklistickú komunikáciu, I. etapu, a končiť bude v obci Sliač, kde sa bude napájať na existujúcu cyklistickú komunikáciu. Dĺžka navrhovanej cyklistickej komunikácie predstavuje vo variante č. 1. cca 8,55 km, vo variante č. 2. cca 7,87 km, ktorá bude pozostávať z nových povrchov vo forme spevneného asfaltového krytu. Komunikácia bude obojsmerná so šírkou cyklistického pruhu 1,5 m. V stupni dokumentácií bude popri cyklistickej komunikácií navrhnutý chodník v šírke 2m (v zmysle možností šírkových pomerov). Chodník bude samostatný stavebný objekt, bude na neho spracovaná samostatná dokumentácia, bude mať samostatný rozpočet. Okrem návrhu cyklistickej komunikácie musí dokumentácia obsahovať aj umiestnenie doplnkovej cyklistickej infraštruktúry ako sú stojany na bicykle, servisné cyklistické stojany, drobná architektúra, informatívne panely a podobne.
Podrobný opis predmetu zákazky, rozsahu a špecifikácie diela, je uvedený v časti B. Opis predmetu zákazky súťažných podkladov (ďalej aj „SP“) a v prílohách SP.

Wybór kryteriów oceny ofert
Najniższa cena
Cena

z VAT

Terminy

Lehota na predkladanie ponúk
08.01.2020 09:00:00
Planowane otwarcie ofert
08.01.2020 10:00:00

Zamawiający

Nazwa zamawiającego
Banskobystrický samosprávny kraj
Adres
Nám. SNP 23
Banská Bystrica
974 01, Republika Słowacka
Osoba odpowiedzialna
JUDr. Ivana Mesiariková
ivana.mesiarikova@bbsk.sk
+421 484325646

Dokumenty