Status: Trwająca

Czas serwera: 03.05.2024 00:46

Karta zamówienia #7746/2020
Poskytovanie verejnoprospešných služieb na úseku miestnych komunikácií

Informacje

ID zamówienia
8458
Nazwa zamówienia
Poskytovanie verejnoprospešných služieb na úseku miestnych komunikácií
Numer zamówienia
7746/2020
Numer ogłoszenia EU
2020/S 157-383019
Rodzaj procedury
Nadlimitná zákazka
Tryb zamówienia publicznego
Verejná súťaž
Rodzaj zamówienia
Usługi
Wynik zamówienia publicznego
Zawarcie jednorazowej umowy
Szacunkowa wartość zamówienia
4 642 158,90 EUR
Główny CPV
50230000-6 - Usługi w zakresie napraw i konserwacji i podobne usługi osprzętu dróg i innego sprzętu
Uzupełniające CPV
45233141-9 - Roboty w zakresie konserwacji dróg
45233142-6 - Roboty w zakresie naprawy dróg
90610000-6 - Usługi sprzątania i zamiatania ulic
90620000-9 - Usługi odśnieżania
90630000-2 - Usługi usuwania oblodzeń
45233290-8 - Instalowanie znaków drogowych
Zamówienie podzielone jest na części
Nie
Zamówienie nie jest podzielone na części - uzasadnienie
Odôvodnenie nerozdelenia predmetu zákazky v zmysle § 28 ods. 2 zákona:
Verejný obstarávateľ zadefinoval v časti „Opis predmetu zákazky v súťažných podkladoch, predmetom tejto zákazky ako služby na úseku miestnych komunikácií v Meste Levice a v jeho 4 mestských častiach: Čankov, Horša, Kalinčiakovo a Malý Kiar, pričom tieto služby zahŕňajú údržbu miestnych komunikácií, údržbu dopravného značenia, zimnú údržbu komunikácií, čistenie miestnych komunikácií, čistenie chodníkov, parkovísk a verejných priestranstiev. Všetky činnosti, ktoré sú zahrnuté v predmet zákazky spolu navzájom úzko súvisia. Z hľadiska včasného a kvalitného poskytovania plnenia predmetu zákazky ako aj z dôvodu zachovania kontinuity poskytovaných služieb, je žiadúce nedeliť predmet zákazky na časti. Zadefinovaním zákazky ako jedného celku predpokladá verejný obstarávateľ vytvorenie fungujúceho systému poskytujúceho služby na úseku údržby a čistenia miestnych komunikácií, chodníkov a verejných priestranstiev tým istým dodávateľom, a to z dôvodu – zachovania systematickej komplexnosti, kvality, hospodárnosti a efektívnosti poskytovania predmetu zákazky.
Z preambuly smernice EP a R 2014/24/EÚ o verejnom obstarávaní a o zrušení smernice 2004/18/ES (recitál 78) pritom vyplýva, že ak sa verejný obstarávateľ rozhodne, že by nebolo vhodné rozdeliť zákazku na časti, dôvodom takéhoto rozhodnutia by napríklad mohlo byť, že potreba koordinácie jednotlivých dodávateľov častí zákazky by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia zákazky.
V danom prípade verejný obstarávateľ po zvážení následkov možného rozdelenia predmetu zákazky na časti, má na základe všetkých vyššie uvedených dôvodov za to, že ak by sa obstarávaný predmet zákazky rozdelil na časti, v rámci ktorých by umožnil uchádzačom predkladať ponuky na samostatné časti predmetu zákazky a v ktorých by napokon mohlo byť viacero rôznych úspešných dodávateľov, tak potreba koordinácie jednotlivých dodávateľov častí zákazky, ktorá by bola pre riadne plnenie celého obstarávaného predmetu zákazky nevyhnutná, by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia obstarávanej zákazky. Služby, ktoré sú predmetom tejto zákazky, spolu časovo, miestne, vecne a funkčne súvisia. Prípadné rozdelenie na časti, alebo vyhlásenie viacerých verejných obstarávaní neznamená rozšírenie potenciálneho relevantného trhu.
Členovia komisie na prípravu súťažných podkladov na zasadnutí schválili nedeliť zákazku na časti, nakoľko neobsahuje samostatne oddeliteľné celky, práve naopak, delením zákazky by mohol vzniknúť menší záujem zo strany uchádzačov o jej poskytovanie. Nerozdelenie predmetu zákazky na časti je opodstatnené a odôvodnené a nepredstavuje porušenie princípov verejného obstarávania.
Aukcja elektroniczna
Tak
Centralizowane wprowadzanie
Nie
NUTS
SK0232 - Okres Levice
Specyfikacja warunków zamówienia

Predmetom tejto zákazky je poskytovanie služieb na úseku údržby miestnych komunikácií, údržby dopravného značenia, zimnej údržby, čistenia miestnych komunikácií, čistenia chodníkov, parkovísk a verejných priestranstiev v meste Levice a jeho mestských častiach: Čankov, Kalinčiakovo, Malý Kiar a Horša.

Wybór kryteriów oceny ofert
Najniższa cena
Cena

z VAT

Komentarz

Doplňujúce informácie:
1. Zábezpeka sa vyžaduje vo výške 100 000,- € (slovom: jednostotisíc EUR).
Podrobnosti o zložení a vrátení zábezpeky sú uvedené v súťažných podkladoch.
2. Záujemca/uchádzač v tomto verejnom obstarávaní musí spĺňať podmienky účasti uvedené v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania a nesmú u neho existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7 Zákona.
3. Úspešný uchádzač je povinný najneskôr ku dňu podpisu zmluvy, ktorá bude výsledkom zadávania tejto zákazky:
- mať uzavreté povinné zmluvné poistenie a havarijné poistenie na všetky vozidlá, ktorými bude vykonávať činnosti uvedené v predmete tejto zákazky, počas celej platnosti zmluvy. Doklad o PZP a havarijnom poistení predloží uchádzač iba na požiadanie verejného obstarávateľa.
- byť počas celej platnosti zmluvy poistený voči akejkoľvek zodpovednosti za škody spôsobené akýmkoľvek tretím osobám, ktorú môže spôsobiť pri výkone činností uvedených v predmete tejto zákazky. Požadovaný rozsah poistenia uchádzača musí byť minimálne vo výške 1/5 z predpokladanej hodnoty zákazky bez DPH. Poskytovateľ je povinný písomne preukázať objednávateľovi poistenie ako aj rozsah poistenia zodpovednosti za škodu najneskôr pri vystavení prvej faktúry za služby, ktoré sú predmetom tejto zákazky.
Bližšie podmienky poskytnutia predmetu zákazky sú uvedené v časti B.2 Obchodné podmienky v súťažných podkladoch.

Terminy

Lehota na predkladanie ponúk
16.09.2020 09:00:00
Planowane otwarcie ofert
16.09.2020 10:00:00

Zamawiający

Nazwa zamawiającego
Mesto Levice
Adres
Nám. hrdinov 1
Levice
934 32, Republika Słowacka
Osoba odpowiedzialna
Miloslava Szillerová
miloslava.szillerova@levice.sk
+421 366350285

Dokumenty