Stav: Probíhající

Serverový čas: 23.04.2024 10:33

Karta veřejné zakázky #7746/2020
Poskytovanie verejnoprospešných služieb na úseku miestnych komunikácií

Informace

ID zakázky
8458
Název zakázky
Poskytovanie verejnoprospešných služieb na úseku miestnych komunikácií
Číslo spisu VZ
7746/2020
Číslo oznámení z TED
2020/S 157-383019
Režim veřejné zakázky
Nadlimitná zákazka
Druh zadávacího řízení
Verejná súťaž
Druh veřejné zakázky
Služby
Výsledek veřejné zakázky
Uzavření jednorázové smlouvy
Předpokládaná hodnota
4 642 158,90 EUR
Hlavní CPV kód
50230000-6 - Opravy a údržba silnic a dalších zařízení a související služby
Doplňující CPV kód
45233141-9 - Práce na údržbě silnic
45233142-6 - Práce na opravě silnic
90610000-6 - Čištění a zametání ulic
90620000-9 - Odklízení sněhu
90630000-2 - Odklízení ledu
45233290-8 - Instalace a montáž dopravního značení
VZ je dělená na části
Ne
Zakázka není rozdělená na části - zdůvodnění
Odôvodnenie nerozdelenia predmetu zákazky v zmysle § 28 ods. 2 zákona:
Verejný obstarávateľ zadefinoval v časti „Opis predmetu zákazky v súťažných podkladoch, predmetom tejto zákazky ako služby na úseku miestnych komunikácií v Meste Levice a v jeho 4 mestských častiach: Čankov, Horša, Kalinčiakovo a Malý Kiar, pričom tieto služby zahŕňajú údržbu miestnych komunikácií, údržbu dopravného značenia, zimnú údržbu komunikácií, čistenie miestnych komunikácií, čistenie chodníkov, parkovísk a verejných priestranstiev. Všetky činnosti, ktoré sú zahrnuté v predmet zákazky spolu navzájom úzko súvisia. Z hľadiska včasného a kvalitného poskytovania plnenia predmetu zákazky ako aj z dôvodu zachovania kontinuity poskytovaných služieb, je žiadúce nedeliť predmet zákazky na časti. Zadefinovaním zákazky ako jedného celku predpokladá verejný obstarávateľ vytvorenie fungujúceho systému poskytujúceho služby na úseku údržby a čistenia miestnych komunikácií, chodníkov a verejných priestranstiev tým istým dodávateľom, a to z dôvodu – zachovania systematickej komplexnosti, kvality, hospodárnosti a efektívnosti poskytovania predmetu zákazky.
Z preambuly smernice EP a R 2014/24/EÚ o verejnom obstarávaní a o zrušení smernice 2004/18/ES (recitál 78) pritom vyplýva, že ak sa verejný obstarávateľ rozhodne, že by nebolo vhodné rozdeliť zákazku na časti, dôvodom takéhoto rozhodnutia by napríklad mohlo byť, že potreba koordinácie jednotlivých dodávateľov častí zákazky by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia zákazky.
V danom prípade verejný obstarávateľ po zvážení následkov možného rozdelenia predmetu zákazky na časti, má na základe všetkých vyššie uvedených dôvodov za to, že ak by sa obstarávaný predmet zákazky rozdelil na časti, v rámci ktorých by umožnil uchádzačom predkladať ponuky na samostatné časti predmetu zákazky a v ktorých by napokon mohlo byť viacero rôznych úspešných dodávateľov, tak potreba koordinácie jednotlivých dodávateľov častí zákazky, ktorá by bola pre riadne plnenie celého obstarávaného predmetu zákazky nevyhnutná, by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia obstarávanej zákazky. Služby, ktoré sú predmetom tejto zákazky, spolu časovo, miestne, vecne a funkčne súvisia. Prípadné rozdelenie na časti, alebo vyhlásenie viacerých verejných obstarávaní neznamená rozšírenie potenciálneho relevantného trhu.
Členovia komisie na prípravu súťažných podkladov na zasadnutí schválili nedeliť zákazku na časti, nakoľko neobsahuje samostatne oddeliteľné celky, práve naopak, delením zákazky by mohol vzniknúť menší záujem zo strany uchádzačov o jej poskytovanie. Nerozdelenie predmetu zákazky na časti je opodstatnené a odôvodnené a nepredstavuje porušenie princípov verejného obstarávania.
Elektronická aukce
Ano
Centralizované zadávání
Ne
NUTS
SK0232 - Okres Levice
Popis předmětu VZ

Predmetom tejto zákazky je poskytovanie služieb na úseku údržby miestnych komunikácií, údržby dopravného značenia, zimnej údržby, čistenia miestnych komunikácií, čistenia chodníkov, parkovísk a verejných priestranstiev v meste Levice a jeho mestských častiach: Čankov, Kalinčiakovo, Malý Kiar a Horša.

Kritérium hodnocení nabídek
Nejnižší nabídková cena
Pro hodnocení je stanovena cena

Včetně DPH

Poznámka

Doplňujúce informácie:
1. Zábezpeka sa vyžaduje vo výške 100 000,- € (slovom: jednostotisíc EUR).
Podrobnosti o zložení a vrátení zábezpeky sú uvedené v súťažných podkladoch.
2. Záujemca/uchádzač v tomto verejnom obstarávaní musí spĺňať podmienky účasti uvedené v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania a nesmú u neho existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7 Zákona.
3. Úspešný uchádzač je povinný najneskôr ku dňu podpisu zmluvy, ktorá bude výsledkom zadávania tejto zákazky:
- mať uzavreté povinné zmluvné poistenie a havarijné poistenie na všetky vozidlá, ktorými bude vykonávať činnosti uvedené v predmete tejto zákazky, počas celej platnosti zmluvy. Doklad o PZP a havarijnom poistení predloží uchádzač iba na požiadanie verejného obstarávateľa.
- byť počas celej platnosti zmluvy poistený voči akejkoľvek zodpovednosti za škody spôsobené akýmkoľvek tretím osobám, ktorú môže spôsobiť pri výkone činností uvedených v predmete tejto zákazky. Požadovaný rozsah poistenia uchádzača musí byť minimálne vo výške 1/5 z predpokladanej hodnoty zákazky bez DPH. Poskytovateľ je povinný písomne preukázať objednávateľovi poistenie ako aj rozsah poistenia zodpovednosti za škodu najneskôr pri vystavení prvej faktúry za služby, ktoré sú predmetom tejto zákazky.
Bližšie podmienky poskytnutia predmetu zákazky sú uvedené v časti B.2 Obchodné podmienky v súťažných podkladoch.

Termíny a lhůty

Lehota na predkladanie ponúk
16.09.2020 09:00:00
Plánované otevírání nabídek
16.09.2020 10:00:00

Zadavatel

Název organizace
Mesto Levice
Adresa
Nám. hrdinov 1
Levice
934 32, Slovenská republika
Administrátor VZ
Miloslava Szillerová
miloslava.szillerova@levice.sk
+421 366350285

Dokumenty