Status: Cancelled

Server time: 27.04.2024 17:58

Tender card #02/NLZ/2023
Dodanie IS na evidenciu lesnej výroby a zabezpečenie jeho rozvoja a prevádzky na obdobie 48 mesiacov

Information

ID of tender
46923
Name of content of tender
Dodanie IS na evidenciu lesnej výroby a zabezpečenie jeho rozvoja a prevádzky na obdobie 48 mesiacov
Tender ref. no.
02/NLZ/2023
EU journal ref. no.
2023/S 180-562396
Type of tender
Nadlimitná zákazka
Type of public tender
Verejná súťaž podľa § 66 (7)
Type of procurement
Services
Outcome of tender
One-off Contract
Estimated value
4 866 918,00 EUR
Main CPV
72222300-0 - Information technology services
Further CPV
48000000-8 - Software package and information systems
Tender split into parts
No
The tender is not divided into parts - justification
Verejný obstarávateľ neumožňuje rozdeliť predmet zákazky. Uchádzač musí predložiť ponuku na celý predmet zákazky.

Verejný obstarávateľ nerozdelil predmet zákazky na časti aj z nasledovných dôvodov:
a) predmet zákazky v celom rozsahu je schopných dodať viacero dodávateľov na trhu, ktorými môžu byť aj malé a stredné podniky,
b) ide o dodanie tovaru, ktoré sú dostupné na trhu,
c) nerozdelenie predmetu zákazky vzhľadom na charakter predmetu zákazky je v tomto konkrétnom prípade v súlade s princípom hospodárnosti, efektívnosti, nediskriminácie a čestnej hospodárskej súťaže.
Z preambuly smernice EP a R 2014/24/EÚ o verejnom obstarávaní a o zrušení smernice 2004/18/ES (recitál 78) pritom vyplýva, že ak sa verejný obstarávateľ rozhodne, že by nebolo vhodné rozdeliť zákazku na časti, dôvodom takéhoto rozhodnutia by napríklad mohlo byť, že potreba koordinácie jednotlivých dodávateľov častí zákazky by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia zákazky.
Electronic auction
No
Centralised tender
No
NUTS
SK - Slovenská republika
Brief description of tender or procurement

Predmetom zákazky je dodanie informačného systému lesnej výroby a špecializovanej lesníckej evidencie a zabezpečenie jeho rozvoja a prevádzky. Verejný obstarávateľ prevádzkuje od roku 2007 na svojich technických prostriedkoch IS WebLES, ktorého detailný popis je uvedený v prílohe č. 6 týchto súťažných podkladov.

Pod pojmom „dodanie informačného systému a zabezpečenie jeho rozvoja a prevádzky“, verejný obstarávateľ rozumie:
a) Dodanie informačného systému na evidenciu lesnej výroby (ďalej aj „ISLV“) vrátane dohody o záväzku pred vendor lock-in postavením zhotoviteľa
b) Dodanie implementačných prác vrátane školení administrátorov systému a všetkých používateľov
c) Dodanie podrobného popisu ISLV
d) Dodanie podrobnej používateľskej príručky
e) Maintenance ISLV počas 48 mesiacov trvania zmluvy
f) Servisná podpora ISLV počas 48 mesiacov trvania zmluvy
g) Technická podpora ISLV počas 48 mesiacov trvania zmluvy
h) Kontinuálna aktualizácia a správa databáz ISLV od roku 2007.

Verejný obstarávateľ požaduje, aby ISLV úspešnej ponuky zabezpečoval minimálny rozsah funcionalít v súčasnosti používaného systému WebLES.
Verejný obstarávateľ bude ISLV prevádzkovať na vlastných hardvérových prostriedkoch a na prostriedkoch koncových používateľov verejného obstarávateľa.
Záväzok pred vendor lock-in postavením dodávateľa, ktorým sa rozumie záväzok úspešného uchádzača tohto vyhláseného verejného obstarávania (vo forme priloženej Dohody) poskytnúť budúcim uchádzačom, po uplynutí zmluvného vzťahu tohto vyhláseného verejného obstarávania, prístup k popísaným zdrojovým kódom ISLV.

Informačný systém lesnej výroby je tvorený v zmysle Zákona o lesoch 326/2005 Z. z. a ďalších súvisiacich právnych noriem s ohľadom na špecifické požiadavky a pracovné postupy, ktoré sa používajú v organizačných jednotkách LESY Slovenskej republiky, š.p.

Criterion for evaluation of bid
Best price-quality ratio
For evaluation the price is determined

not including VAT

Notes

1) Verejný obstarávateľ bude pri komunikácií s uchádzačmi, resp. záujemcami postupovať v zmysle § 20, ods. 3 ZVO prostredníctvom zabezpečeného komunikačného rozhrania IS JOSEPHINE. Komunikácia medzi verejným obstarávateľom a záujemcami/uchádzačmi sa uskutočňuje v tomto verejnom obstarávaní elektronickou formou, ktorá zabezpečí trvalé zachytenie ich obsahu, prostredníctvom IS JOSEPNINE dostupného na adrese https://josephine.proebiz.com. Uvedené platí aj pre komunikáciu pri jednotlivých Výzvach na predkladanie ponúk

2) Verejný obstarávateľ neumožňuje rozdeliť predmet zákazky. Uchádzač musí predložiť ponuku na celý predmet zákazky.

3) Zábezpeka ponúk sa vyžaduje. Zábezpeka je poskytnutie bankovej záruky za uchádzača, poistenie záruky alebo zloženie finančných prostriedkov na účet verejného obstarávateľa v banke alebo v pobočke zahraničnej banky.
Výška zábezpeky je stanovená vo výške: 146.000,00 EUR
Podmienky zloženia zábezpeky - zloženie finančných prostriedkov na bankový účet verejného obstarávateľa - finančné prostriedky musia byť zložené na účet verejného obstarávateľa číslo: SK96 0200 0000 0013 5641 9253, s uvedením variabilného symbolu: "IČO uchádzača" a s uvedením textu v poznámke pre prijímateľa: "Zabezpeka VO ISLV".
Podmienky zloženia zábezpeky - poskytnutie bankovej záruky za uchádzača a podmienky zloženia zábezpeky - poistenie záruky za uchádzača sú uvedené v súťažných podkladoch.

4) Verejný obstarávateľ rozhodol, že v zmysle zákona o verejnom obstarávaní sa vyhodnotenie splnenia podmienok účasti podľa § 40 ZVO uskutoční po vyhodnotení ponúk podľa § 53 ZVO systémom superrevers.

5) Všetky výdavky spojené s prípravou a predložením ponuky znáša uchádzač bez akéhokoľvek finančného alebo iného nároku voči verejnému obstarávateľovi, a to aj v prípade, že verejný obstarávateľ neprijme ani jednu z predložených ponúk alebo zruší tento postup zadávania zákazky

6) Verejný obstarávateľ v súlade s § 11 zákona o verejnom obstarávaní neuzavrie zmluvu s uchádzačom alebo uchádzačmi, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora a nie sú zapísaní v registri partnerov verejného sektora alebo ktorých subdodávatelia, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora a nie sú zapísaní v registri partnerov verejného sektora. Povinnosť sa vzťahuje aj na subdodávateľa po celú dobu trvania. Víťazný uchádzač je povinný nahlásiť objednávateľovi zmenu subdodávateľa, ak ku nej dôjde v priebehu platnosti zmluvy. Povinnosť zápisu do registra partnerov verejného sektora sa vzťahuje na každého člena skupiny dodávateľov.

7) 31.2Verejný obstarávateľ môže uzavrieť zmluvu s úspešným uchádzačom najskôr 11-ty deň odo dňa odoslania informácie o výsledku vyhodnotenia ponúk, ak nebola doručená žiadosť o nápravu, ak žiadosť o nápravu bola doručená po uplynutí lehoty alebo ak neboli doručené námietky.

8) Uchádzač NIE JE povinný predkladať doklady podľa § 32, ods. 2, písm. b), písm. c), písm. e) a písm. d), nakoľko verejný obstarávateľ je oprávnený použiť údaje z informačných systémov verejnej správy. Uchádzač JE povinný predkladať doklady podľa § 32, ods. 2, písm. a) a písm. f), nakoľko verejný obstarávateľ nie je oprávnený použiť údaje z informačných systémov verejnej správy.

9) Predmetné verejné obstarávanie nie je obstarávanie inovácií, nie je zamerané na zelené verejné obstarávanie a nie je zamerané na spoločensky zodpovedné VO.

Schedule

Lehota na predkladanie ponúk
07.05.2024 12:00:00 (Online access to bids)
Planned opening of bids
07.05.2024 13:00:00

Public Promoter

Subject's name
LESY Slovenskej republiky, štátny podnik
Address
Nám. SNP 8
Banská Bystrica
975 66, Slovak republic
Process supervisor
PhDr. Bohuslav Ferdinand Chudík
bohuslav.chudik@lesy.sk
+421 484344255

Documents