Status: Ongoing

Server time: 20.04.2024 02:14

Tender card #7735/2020
Poskytovanie verejnoprospešných služieb na úseku verejného osvetlenia

Information

ID of tender
7708
Name of content of tender
Poskytovanie verejnoprospešných služieb na úseku verejného osvetlenia
Tender ref. no.
7735/2020
EU journal ref. no.
286595-2020-SK
Type of tender
Nadlimitná zákazka
Type of public tender
Verejná súťaž podľa § 66 (7)
Type of procurement
Services
Outcome of tender
One-off Contract
Estimated value
563 222,45 EUR
Main CPV
50232000-0 - Maintenance services of public-lighting installations and traffic lights
Tender split into parts
No
The tender is not divided into parts - justification
Odôvodnenie nerozdelenia zákazky na časti podľa § 28 ods. 2 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o verejnom obstarávaní“):
Predmetom tejto zákazky je zabezpečenie služieb na úseku verejného osvetlenia podľa presne stanovených požiadaviek verejného obstarávateľa v meste Levice a v mestských častiach mesta Levice Čankov, Kalinčiakovo, Malý Kiar a Horša pričom nerozdelením predmetu zákazky na časti verejný obstarávateľ neuprie ani neobmedzí účasť záujemcov v danom verejnom obstarávaní.
Z preambuly smernice EP a R 2014/24/EÚ o verejnom obstarávaní a o zrušení smernice 2004/18/ES (recitál 78) pritom vyplýva, že ak sa verejný obstarávateľ rozhodne, že by nebolo vhodné rozdeliť zákazku na časti, dôvodom takéhoto rozhodnutia by napríklad mohlo byť, že potreba koordinácie jednotlivých dodávateľov častí zákazky by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia zákazky.
V danom prípade osoba podľa § 7, ods. 1 písm. b) ZVO po skúsenostiach z minulých období a následnom zvážení následkov možného rozdelenia predmetu zákazky na časti, má na základe všetkých vyššie uvedených dôvodov za to, že ak by sa obstarávaný predmet zákazky rozdelil na časti, v rámci ktorých by umožnil uchádzačom predkladať ponuky na samostatné časti predmetu zákazky a v ktorých by napokon mohlo byť viacero rôznych úspešných dodávateľov, tak potreba koordinácie jednotlivých dodávateľov častí zákazky, ktorá by bola pre riadne plnenie celého obstarávaného predmetu zákazky nevyhnutná, by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia obstarávanej zákazky.
Služby, ktoré sú predmetom tejto zákazky, spolu časovo, miestne, vecne a funkčne súvisia. Zároveň sú predmetné služby poskytované rovnakým okruhom potenciálnych uchádzačov, a to najmä vzhľadom na rozsah zákazky, miesto plnenia a typ zákazníka. Prípadné rozdelenie na časti, alebo vyhlásenie viacerých verejných obstarávaní neznamená rozšírenie potenciálneho relevantného trhu.
Členovia komisie na prípravu súťažných podkladov na zasadnutí schválili nedeliť zákazku na časti, nakoľko neobsahuje samostatne oddeliteľné celky, práve naopak, delením zákazky by mohol vzniknúť menší záujem zo strany uchádzačov o jej poskytovanie.
Nerozdelenie predmetu zákazky na časti je opodstatnené a odôvodnené a nepredstavuje porušenie princípov verejného obstarávania.
Electronic auction
Yes
Centralised tender
No
NUTS
SK0232 - Okres Levice
Brief description of tender or procurement

Predmetom tejto zákazky je poskytovanie služieb na úseku údržby verejného osvetlenia v meste Levice a jeho mestských častiach: Čankov, Kalinčiakovo, Malý Kiar a Horša.

Criterion for evaluation of bid
Lowest price
For evaluation the price is determined

including VAT

Notes

Zábezpeka sa vyžaduje vo výške 25 000 €.

Schedule

Lehota na predkladanie ponúk
14.08.2020 09:00:00
Planned opening of bids
14.08.2020 09:30:00

Promoter

Subject's name
Mesto Levice
Address
Nám. hrdinov 1
Levice
934 32, Slovak republic
Process supervisor
Ing. Zuzana Fábiánová
zuzana.fabianova@levice.sk
+421 366350222

Documents