Status: Completed

Server time: 26.04.2024 15:37

Tender card #12/2020
Zabezpečenie služieb vo verejnom záujme mestskej autobusovej dopravy pre potreby cestujúcej verejnosti v meste Nitra

Information

ID of tender
8542
Name of content of tender
Zabezpečenie služieb vo verejnom záujme mestskej autobusovej dopravy pre potreby cestujúcej verejnosti v meste Nitra
Tender ref. no.
12/2020
Public tender journal ref. no.
31607-MSS
EU journal ref. no.
2020/S 165-400890
Type of tender
Nadlimitná zákazka
Type of public tender
Verejná súťaž podľa § 66 (7)
Type of procurement
Services
Outcome of tender
One-off Contract
Estimated value
128 702 782,00 EUR
Main CPV
60112000-6 - Public road transport services
Tender split into parts
No
The tender is not divided into parts - justification
Zabezpečenie služieb vo verejnom záujme v mestskej autobusovej doprave je vykonávané v jednom dopravnom regióne, a to na území mesta Nitra a priľahlých obcí, ktoré pristúpia k zmluve medzi mestom a dopravcom. Mestská hromadná doprava predstavuje logický dopravný celok, ktorého výsledkom je funkčná dopravná obslužnosť daného územia podľa potrieb obyvateľstva. Linky MHD sú obsluhované 76 autobusmi, ktoré sa v priebehu dňa presúvajú zo spoja na spoj, podľa pokynov dispečera a organizácie dopravy (spracovaných obehov). Rozdelenie predmetu zákazky na menšie časti by predstavovalo výrazné náklady mesta ako objednávateľa na koordináciu viacerých dopravcov v jednom dopravnom celku, čo v bežných situáciách by mohlo spôsobiť meškanie alebo vynechanie spojov z dôvodu ťažkej koordinácie viacerých dopravcov zabezpečujúcich napr. nadväzné spoje. Zároveň značná časť prevádzkových nákladov nie je priamo naviazaná na počet obsluhujúcich autobusov alebo rozsah poskytovaných výkonov, resp. rast prevádzkových nákladov nie je priamoúmerný rozsahu poskytovaných výkonov, preto delením predmetu zákazky na menšie časti by verejnému obstarávateľovi vznikli zbytočné duplicitné náklady na zabezpečenie jednej služby (najmä v kontexte nákladov spojených s prevádzkovým zázemím dopravcu a správnou réžiou). Z týchto logických, vecných a ekonomických dôvodov, sa verejný obstarávateľ rozhodol nerozdeliť predmet zákazky na menšie časti.
Electronic auction
No
Centralised tender
No
NUTS
SK - Slovenská republika
Brief description of tender or procurement

Predmetom verejného obstarávania je výber dopravcu, ktorý bude zabezpečovať verejnosti bezpečné, efektívne a kvalitné dopravné služby vo verejnom záujme prostredníctvom pravidelných spojov mestskej autobusovej dopravy na obdobie najbližších 10 rokov. Cieľom verejného obstarávateľa je zabezpečiť plynulosť dopravných služieb vo verejnom záujme, vzhľadom na aktuálnu zmluvu končiacu k 31.12.2021.
Verejné obstarávanie je v súlade s § 16 zákona o verejnom obstarávaní realizované ako spoločné verejné obstarávanie mesta Nitra a priľahlých obcí, do ktorých zachádzajú autobusy v rámci výkonu služby vo verejnom záujme: Ivanka pri Nitre, Branč, Nitrianske Hrnčiarovce, Štitáre a Lužianky.

Criterion for evaluation of bid
Lowest price
For evaluation the price is determined

not including VAT

Schedule

Lehota na predkladanie ponúk
30.10.2020 09:00:00 (Online access to bids)
Planned opening of bids
30.10.2020 10:00:00

Public Promoter

Subject's name
Mesto Nitra
Address
Štefánikova 60
Nitra
950 06, Slovak republic
Process supervisor
Marcela Turčanová
+421 908225248

Documents