Status: Zakończona

Czas serwera: 28.03.2024 19:17

Karta zamówienia #02/NLZ/2022 - DNS - 001
Poskytovanie služieb harvesterovými technológiami (viacoperačné technológie) - časť A - výzva č. 01/2022 - opak

Informacje

ID zamówienia
32845
Nazwa zamówienia
Poskytovanie služieb harvesterovými technológiami (viacoperačné technológie) - časť A - výzva č. 01/2022 - opak
Kategoria DSZ
Časť „A“ - Ťažba a výroba sortimentov harvestermi a ich vývoz forwardermi z porastu z lokality peň na vývozné miesto alebo odvozné miesto
Numer zamówienia
02/NLZ/2022 - DNS - 001
Rodzaj procedury
Zákazka v DNS
Tryb zamówienia publicznego
Zákazka v DNS
Rodzaj zamówienia
Usługi
Wynik zamówienia publicznego
Zawarcie jednorazowej umowy
Szacunkowa wartość zamówienia
79 067,55 EUR
Główny CPV
77210000-5 - Usługi pozyskiwania drewna
Uzupełniające CPV
77211000-2 - Usługi uboczne związane z pozyskiwaniem drewna
77230000-1 - Usługi doraźne dotyczące leśnictwa
60000000-8 - Usługi transportowe (z wyłączeniem transportu odpadów)
Zamówienie podzielone jest na części
Nie
Aukcja elektroniczna
Nie
Centralizowane wprowadzanie
Nie
NUTS
SK - Slovenská republika
Specyfikacja warunków zamówienia

Predmetom zákazky je poskytovanie služieb harvesterovými technológiami (viacoperačné technológie) v lesnom hospodárstve na komplexné spracovanie dreva, ktoré sú špecifikované nižšie:

a) časť „A“ - Ťažba a výroba sortimentov harvestermi a ich vývoz forwardermi z porastu z lokality peň na vývozné miesto alebo odvozné miesto
Ťažbový proces harvesterovým uzlom je zložený z harvestera a forvardera. Harvester vykonáva spiľovanie stromov, odvetvovanie, krátenie kmeňov na sortimenty podľa požiadaviek verejného obstarávateľa a ukladanie sortimentov v poraste. Počet rezov pri krátení kmeňov na sortimenty je závislý od objemovosti kmeňov. Pri nižších objemovostiach kmeňov sa predpokladá výroba rovnaného dreva v 2 m (prípadne 1m) dĺžkach, sortimentov v 4 m dĺžkach a tiež výroba energetického dreva. V prípade potreby verejného obstarávateľa môže byť zadaná aj výroba iných dĺžok sortimetov. Vývoz drevnej hmoty sa uskutočňuje forvarderom (-mi) z lokality „peň“ (ďalej len „P“) na odvozné miesto (ďalej len „OM“).
Triedenie sortimentov sa vykonáva buď priamo v poraste pri nakladaní na vývozovú súpravu/forvarder, alebo na OM pri ukladaní na hromady, kde sú založené samostatné skládky so zarovnaním čiel.
Skládky - geľby sa zakladajú v závislosti od drevinového a kvalitatívneho zloženia dreva, objemovosti a pod. Na požiadanie verejného obstarávateľa je dodávateľ povinný na konci pracovnej smeny označiť vyrobené sortimenty (spravidla jeden hromadný štítok za drevinu a sortiment) a vložiť údaje o drevine, sortimente a objeme do systému PSPD. Triedenie sortimentov na viac ako osem samostatných skládok (hromád) sa spravidla nevykonáva. Sortimentáciu stanoví písomne verejný obstarávateľ, resp. príslušný odštepný závod a zabezpečuje jej kontrolu. Meranie a evidencia kubatúry spracovaného dreva je automatizované.
Dodávateľ je povinný na požiadanie verejného obstarávateľa vykonať aj vývoz zvyškov po ťažbe na stanovené miesto (linka, ku linke, VM, OM).
Dodávateľ bude vyzvaný na realizáciu predmetu zákazky až po naplnení vlastných kapacít verejného objednávateľa. Využitie sa predpokladá pri výskyte náhodných ťažieb a v mimoriadnych situáciách, kedy sa nasadenie vyššieho počtu prostriedkov na urýchlenie spracovania kalamitných ťažieb ako aj vyriešenie mimoriadnych situácii bude vyžadovať. Využitie služby sa predpokladá tiež v prípadoch, keď verejný obstarávateľ nedisponuje vlastnou vhodnou/požadovanou technológiou na výkon služby.
Pre jednotlivé technológie sú uvedené opisy pre najnepriaznivejšie podmienky pre danú technológiu. Ceny za jednotlivé technológie by mali zohľadňovať plnenie za priemerných podmienok, avšak dodávateľ musí garantovať aj plnenie v prípade splnenia najnepriaznivejších podmienok.
Do výroby verejný obstarávateľ požaduje nasadenie uzla optimálnej / prípustnej primeranej veľkostnej kategórie s prihliadnutím na druh ťažby, objemovosť stínaných stromov, priechodnosť a únosnosť terénu.

i. Ťažbová činnosť harvesterovými technológiami - malým harvesterovým uzlom
- Podmienky: členitosť terénu: trieda 4, vyvýšeniny od 41 do 60 cm, prehĺbeniny od 61 do 90 cm, vzdialenosť medzi prekážkami od 2,6 do 5 m, husté prekážky so zníženou rýchlosťou.
- stredný objem kmeňa: 0,09 - 0,19m3
- rozmery stromov: min. d0 = 0 20 cm, max. d0 = 0 35 cm
- približovacia vzdialenosť od pňa na odvozné miesto pri vývoze sortimentov a ťažbových zvyškov do 3 km
- sklon sústreďovania pozdĺžny do svahu: do 35 %
- triedenie sortimentov na min. 2 hromady a viac v súlade so zadanými podmienkami sortimentácie
- zarovnanie čiel hromád sortimentov
- vývoz ťažbových zvyškov z porastu, vývoz energetického dreva
Verejný obstarávateľ informuje, že podmienky pracovísk sú vhodné najmä pre harvester na pásovom podvozku. Bližšie informácie sú uvedené v prílohe č. 2 tejto výzvy.

Wybór kryteriów oceny ofert
Najniższa cena
Cena

bez VAT

Komentarz

Miesto dodania predmetu zákazky: LESY Slovenskej republiky, štátny podnik, OZ Sever, LS Turčianske Teplice

Społecznie odpowiedzialne zamówienie

Tak

Terminy

Lehota na predkladanie ponúk
24.10.2022 10:00:00
Planowane otwarcie ofert
24.10.2022 12:46:00

Zamawiający

Nazwa zamawiającego
LESY Slovenskej republiky, štátny podnik
Adres
Nám. SNP 8
Banská Bystrica
975 66, Republika Słowacka
Osoba odpowiedzialna
PhDr. Bohuslav Ferdinand Chudík
bohuslav.chudik@lesy.sk
+421 484344255

Dokumenty