Status: Completed

Server time: 25.04.2024 15:35

Tender card #OB20ZLN046
Nový Bulvár Žilina

Information

ID of tender
8839
Name of content of tender
Nový Bulvár Žilina
Tender ref. no.
OB20ZLN046
Public tender journal ref. no.
33324 - MDS
EU journal ref. no.
2020/S 188-454231
Type of tender
Nadlimitná zákazka
Type of public tender
Súťažný dialóg
Type of procurement
Services
Outcome of tender
One-off Contract
Estimated value
198 100,00 EUR
Main CPV
71000000-8 - Architectural, construction, engineering and inspection services
Further CPV
71222000-0 - Architectural services for outdoor areas
71240000-2 - Architectural, engineering and planning services
71247000-1 - Supervision of building work
71300000-1 - Engineering services
Tender split into parts
No
Electronic auction
No
Centralised tender
No
NUTS
SK - Slovenská republika
Brief description of tender or procurement

Predmetné územie je frekventovaným verejným priestorom v exkluzívnej časti mesta, nadväzujúcim na historické centrum mesta. Prostredie ulice je však už menej lukratívne, morálne a technicky zastarané. Okolitá zástavba už prešla modernizáciou a stavebnými úpravami. Ulicou A. Bernoláka prechádza jeden z najvýznamnejších peších ťahov mesta Žilina, spájajúci historické centrum mesta s jeho južnou časťou (centrum Rudiny I-Na Hlinách – centrum Rudiny II-Na Hlinách – centrum Solinky).
Od súťažných návrhov očakávame výrazný a kreatívny urbanistický a architektonický vstup do daného prostredia, primeraný jednotlivým častiam ulice. Zároveň očakávame návrh prirodzeného prepojenia nadväzujúcich častí ulice A. Bernoláka s plynulými prechodmi, prienikmi a nadväznosťami aj vo vzťahu k budúcej revitalizácii jej pokračovania (tzv. „Starý Bulvár“) naznačenej v platnom územnom pláne zóny, ako aj premostenie ulice Mostná s autobusovou zastávkou MHD / SAD.

Očakávame komplexný návrh, ktorý celý vymedzený priestor navrhne atraktívnejším aj príjemnejším pre pobyt a pohyb na ulici a vhodne skombinuje frekventovaný pohyb s miestami oddychu.

Na veľkej časti riešeného územia sa v súčasnosti nachádzajú parkovacie plochy a komunikácie pre pešiu a automobilovú dopravu, vrátane vjazdov do vnútroblokov sídliska. Samotné plochy pre peších tiež nie sú adekvátne svojmu významu a polohe.

Vzhľadom na uvedené skutočnosti sú splnené podmienky na použitie súťažného dialógu podľa § 70 zákona o verejnom obstarávaní. Predmet zákazky je v porovnaní s inými zadaniami zameranými na návrh verejných priestorov výnimočne zložitý v požiadavke na urbanisticko-architektonicko-krajinárske riešenie s dôrazom na urbanistický detail. Z pohľadu mesta sa jedná o historicky a priestorovo dôležitú časť, ktorá je súčasťou hlavnej kompozičnej osi mesta a ktorá priamo nadväzuje na významné jestvujúce a navrhované urbanistické štruktúry.

Očakáva sa, že pri použití súťažného dialógu bude možné získať návrh/riešenie, ktorý tieto faktory bude zohľadňovať a riešiť v maximálnej miere a s väčšou istotou, než by sa dalo očakávať pri predkladaní návrhov prostredníctvom štandardnej anonymnej súťaže návrhov, pri ktorej nie je možné o návrhu/riešení rokovať v priebehu jeho spracovania.

Spôsob zadávania zákazky prostredníctvom súťažného dialógu umožňuje efektívne a potrebné prepojenie viacerých etáp prípravy pre obstarávaný predmet zákazky do jedného procesu. Priebežné formulovanie zadania zákazky na základe návrhov uchádzačov súťažného dialógu a rokovanie o navrhovaných riešeniach vo všetkých ich aspektoch umožňuje z jednotlivých postupov verejného obstarávania podľa zákona o verejnom obstarávaní iba postup súťažného dialógu.

Zámerom Mesta Žilina je nájsť uchádzača, ktorý komplexne spracuje zákazku uvedenú v kapitole 14. Ďalší postup.
Účelom tohto procesu je nájsť riešenie a riešiteľa pre túto pomerne zložitú úlohu. Rozsah služieb je závislý od konkrétneho návrhu riešenia a Autorského prístupu, preto sa podrobnejší rozsah služieb môže vhodne upraviť v priebehu súťažného dialógu.

Criterion for evaluation of bid
Best price-quality ratio
For evaluation the price is determined

not including VAT

Notes

Zákazka je objemom podprahová. Keďže súťažný dialóg sa nachádza medzi nadlimitnými zákazkami, preto sa použil tento formulár

Schedule

1. etapa - lehota podania žiadosti o účasť s autorským prístupom
26.10.2020 12:00:00
Planned opening of requests
26.10.2020 12:15:00
2b. lehota NÁVRH riešenia
01.02.2021 12:00:00 (Online access to bids)
Planned opening of bids
01.02.2021 12:15:00

Public Promoter

Subject's name
Mesto Žilina
Address
Námestie obetí komunizmu 1
Žilina
01131, Slovak republic
Process supervisor
Ing. Branislav Šarmír
sarmir@obstarame.sk
+421 903299288
Link to online profile of contracting authority
https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/detail/8155

Documents