Status: Ongoing

Server time: 17.07.2024 19:41

Tender card #VO-00145
SOŠ HSaO Zvolen – Rekonštrukcia a modernizácia strediska praktického vyučovania

Information

ID of tender
56984
Name of content of tender
SOŠ HSaO Zvolen – Rekonštrukcia a modernizácia strediska praktického vyučovania
Tender ref. no.
VO-00145
Type of tender
Nadlimitná zákazka
Type of public tender
Verejná súťaž podľa § 66 (7)
Type of procurement
Construction
Outcome of tender
One-off Contract
Estimated value
248 559,68 EUR
Main CPV
45214220-8 - Secondary school construction work
Further CPV
45300000-0 - Building installation work
45310000-3 - Electrical installation work
45400000-1 - Building completion work
Tender split into parts
No
The tender is not divided into parts - justification
Predmetom zákazky je uskutočnenie stavebných prác: Rekonštrukcia a modernizácia strediska praktického vyučovania, ktoré majú za úlohu skvalitniť praktickú výuku študentov SOŠ HSaO vo Zvolene.

Z preambuly smernice Európskeho parlamentu a Rady EÚ č. 2014/24/EÚ o verejnom obstarávaní a o zrušení smernice 2004/18/ES (recitál 78) vyplýva, že ak sa verejný obstarávateľ rozhodne, že by nebolo vhodné rozdeliť zákazku na časti, dôvodom takéhoto rozhodnutia by napríklad mohlo byť, že potreba koordinácie jednotlivých dodávateľov častí zákazky by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia zákazky.

Po dôkladnom preskúmaní a následnom zvážení následkov možného rozdelenia predmetu zákazky na časti a na základe všetkých vyššie uvedených dôvodov, ak by sa obstarávaný predmet zákazky rozdelil na časti, v rámci ktorých by bolo umožnené uchádzačom predkladať ponuky na samostatné časti predmetu zákazky, a v ktorých by napokon mohlo byť viacero rôznych úspešných dodávateľov, tak potreba koordinácie dodávateľov jednotlivých častí zákazky, ktorá by bola pre riadne plnenie celého obstarávaného predmetu zákazky nevyhnutná, by mohla predstavovať riziko ohrozenia riadneho plnenia obstarávanej zákazky a takýto stav je vo svojej podstate pre verejného obstarávateľa nepredstaviteľný.

Verejný obstarávateľ pristúpil k nerozdeleniu predmetu zákazky na časti, ktoré odôvodňuje v súlade s § 28 ods. 2 ZVO v zmysle vyššie uvedeného.
Electronic auction
No
Centralised tender
No
NUTS
SK - Slovenská republika
Brief description of tender or procurement

Predmetom zákazky je uskutočnenie stavebných prác: Rekonštrukcia a modernizácia strediska praktického vyučovania, ktoré majú za úlohu skvalitniť praktickú výuku študentov SOŠ HSaO vo Zvolene. Stredisko praktického vyučovania sa nachádza v Hoteli Academic. Hotel je situovaný v širšom centre mesta Zvolen, v ochrannom pásme pamiatkovej zóny, na ulici P. O. Hviezdoslava 230/13, kataster Zvolen, p. č. 205/1 a 205/2. Predmetom jednostupňovej projektovej dokumentácie, je návrh novej, progresívnej technológie zariadenia kuchyne vrátane jej napojenia na jestvujúce rozvody vody, kanalizácie, elektroinštalácie, vzduchotechniky v objekte a s tým spojené stavebné úpravy v priestoroch kuchyne vrátane jej zázemia na úrovni 1.NP Hotela Academic. Súčasťou návrhu je aj výmena zdravotechnických zariaďovacích predmetov v priľahlých hygienických zariadeniach a s tým spojené stavebné úpravy.

Predmetné verejné obstarávanie zohľadňuje požiadavky spoločensky zodpovedného verejného obstarávania:
• Zelený aspekt súvisí so zhodnotením a recykláciou odpadu, ktorý je bližšie špecifikovaný v Zmluve o dielo, konkrétne v bode č. 25 čl. VII Podmienky vykonania diela.
• Sociálny aspekt je zohľadnený v rámci dodávateľsko-odberateľských vzťahov (povinnosť zhotoviteľa zriadiť si transparentný účet a uhrádzať z neho svoje záväzky voči subdodávateľom), pričom je bližšie uvedený v bode 23. časti A týchto súťažných podkladov (ďalej aj „SP“).

Stavebné práce sú podrobne vymedzené projektovou dokumentáciou vyhotovenou : projektantom Ing. arch. Ladislavom Bradiakom a Ing. arch. Romanom Jariabkom (príloha č. 4 súťažných podkladov). K realizácii diela (resp. dotknutej časti diela) bolo vydané nasledovné povolenia a doklady: Oznámenie k ohláseniu stavebných úprav, SÚ 1528/2024-Lo, vydané Mestom Zvolen 28.02.2024.

Criterion for evaluation of bid
Lowest price
For evaluation the price is determined

including VAT

Environmental Tender

Yes

Socially Responsible Tender

Yes

Schedule

Lehota na predkladanie ponúk
30.07.2024 09:00:00
Planned opening of bids
30.07.2024 10:00:00

Public Promoter

Subject's name
Banskobystrický samosprávny kraj
Address
Nám. SNP 23
Banská Bystrica
974 01, Slovak republic
Process supervisor
Ing. Ľubica Zolczerová
lubica.zolczerova@bbsk.sk
+421 948134142

Documents